Ενημέρωση  1/06/2009
Οριστικό τέλος για τους λαμπτήρες πυρακτώσεως θέτει η Ε.Ε.

Μια ενδιαφέρουσα απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται να μας αλλάξει τα φώτα -κυριολεκτικά! Συγκεκριμένα, η Επιτροπή απόφάσισε ότι ως το 2012 θα καταργηθεί οριστικά η χρήση των λαμπτήρων πυρακτώσεως , οι οποίοι θεωρούνται ιδιαιτέρως ενεργοβόροι. Οι λαμπτήρες αυτοί θα αντικατασταθούν από τους αποκαλούμενους ?συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού? (CFL), και η αρχή της κατάργησης θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε και θα καταργηθούν οι λαμπτήρες των 100 Watt.

Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς οι λαμπτήρες CFL καταναλώνουν 80% λιγότερη ενέργεια από τους συμβατικούς λαμπτήρες και εκτιμάται ότι η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθεί κατά 15 εκατομμύρια τόνους το χρόνο και η κατανάλωση ενέργειας θα μειωθεί κατά 40Twh. Παράλληλα, η σταδιακή κατάργηση των λαμπτήρων πυρακτώσεως θα επιτρέψει στη βιομηχανία να προσαρμοστεί σταδιακά στην αλλαγή αυτή και να μην υποστεί ζημιές.
Προϊόντα που θα αποσυρθούν:
Το τέλος των συμβατικών λαμπτήρων πλησιάζει! Μια νέα τεχνολογία, που ακούει στο όνομα φωτοεκπομπός δίοδος και είναι περισσότερο γνωστή ως LΕD, θα αντικαταστήσει σε λίγα χρόνια τις λάμπες στο σπίτι μας. Οι νέοι αυτοί λαμπτήρες θα είναι μέχρι και 80% πιο οικονομικοί από τους σημερινούς και θα ανεβαίνουμε στη σκάλα για να τους αλλάξουμε κάθε... 45.000 ώρες!
Λάμπες 45.000 ωρών!  LED